Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

...Χμ...

 
 Που λέτε κοιμήθηκα προχθές το βράδυ με την αγωνία να ξυπνήσω το πρωί να δω τα αποτελέσματα για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας που είχα κάνει προ πολλού τα χαρτιά! Ξύπνησα που λέτε με μία χαρά και μία γλυκιά προσμονή εφόσον είμαι σε μια φάση που χρειάζομαι αγωνιωδώς δουλειά όχι μόνο για να νιώσω ότι προσφέρω αλλά κυρίως για λόγους διαβίωσης!
   Άνοιξα λοιπόν τον υπολογιστή μου, έκανα το καφέ μου, πήρα και μερικά τηλέφωνα και περίμενα να δω το όνομα μου στις λίστες!
   Κάτι που φυσικά δεν είδα και ας περίμενα μέχρι το απόγευμα να βγουν τα όλες οι λίστες!
Και ξέρετε τι κατάλαβα πως έπρεπε να έχω ένα ανήλικο παιδί και έναν άνεργο άντρα για να μπω στα 5μηνα, όπου ως νέα κάτω των 30 θα αμειβόμουν με το τεράστιο ποσό των 525 ευρώ!
   Ότι και να λέω βέβαια τώρα πικρίας λόγια είναι επειδή δεν μου δίνετε η ευκαιρία να ανοίξω τα φτερά μου μια φορά έτσι όπως θα ορίσω εγώ!
   Από μικρή δεν είχα τις τρελές απαιτήσεις, ποτέ δε μου έλειψε τίποτα αλλά και εγώ ποτέ δε ζητούσα παράλογα πράγματα για να μου λείψει!
   Καμιά φορά ζήλευα άτομα που έλεγαν: σήμερα θα πάω κρουαζιέρα με πέντε φίλους, όλο το αιγαίο, 10ήμερο! Μα καλά μόνο τα έξοδα να ναυλώσεις τόσες μέρες ένα ιστιοπλοϊκό, πέραν την καθημερινή αμοιβή του καπετάνιου για μένα ήταν ένα όνειρο καλοκαιρινής νυχτός!
   Ή άκουγα γυναίκες να μιλάνε για παπούτσια και τσάντες louboutin ή louis vuitton, και μου ερχόταν να τους πω ρε κορίτσια κι εγώ ψωνίζω και είμαι μες τη μόδα γιατί έχω γούστο και δε χρειάζεται να δώσω άπειρα λεφτά! Δεν έχω βρει εγώ από παζάρια κομμάτια με ελάχιστα ευρώ που έχουν φρίξει όλοι από που και πόσο τα πήρα! Θέμα αισθητικής είναι το στυλ!
   Σήμερα κατέβηκα στην αγορά να πληρώσω κάτι λογαριασμούς, πήρα τηλέφωνο κάποιο βύσμα μπας και κάνει τίποτα για καμιά δουλειά αλλά ξέχασα δεν έχω ανήλικο παιδί και σύζυγο άνεργο στα 23 μου, τι συμφορά!!!
   Πέρασα από τα zara και δεν άντεξα στο καταναλωτικό μου εγκέφαλο που δίνει εντολές να ξοδεύω τα τελευταία μου λεφτά λες και δεν υπάρχει αύριο!
   Ψώνισα κάτι καμηλό γοβάκια που τα είχα βάλει καιρό στο μάτι σε εκπτωσιακή τιμή των μόλις 15,99 ευρώ και ένιωσα για λίγο ωραίο γκομενάκι!
   Έπειτα είχα κανονίσει να πάω για καφέ αλλά ακυρώθηκε και έτσι γύρισα σπίτι με μια έκφραση ανολοκλήρωτου!
Θέλω κάτι που δε μπορώ να έχω, και δεν εννοώ κάποιον άντρα δόξα το Θεό σε αυτόν το τομέα καλά πάμε!
Δεν έχω όρεξη να ονειρευτώ τρώγοντας τις μασημένες μπουκιές που μου προσφέρει μια κοινωνία προς κατάρρευση εκβιάζοντας με ότι πρέπει να λέω και ευχαριστώ για τα ψίχουλα!
Εμ... Και πρώτη φορά με μαύρο και να το ευχαριστηθείς γίνετε; 
ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ!!!


Έτσι για να ξεφεύγουμε λίγο κάτι με Ιταλικό αέρα!!!

16 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Αυτή η κοινωνία φταίει που τα κατάφερε με τέτοιο τρόπο να αφήσει διάχυτα εργασιακά προβλήματα, και όχι μόνο... Είναι δύσκολο πράγμα η ανεργία. Τόσα χρόνια μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια για ένα χαρτί απολυτήριο, μπας και ενταχθούμε κάπου και αποκτήσουμε όνομα σε κάποιο τομέα...Μα Ανώφελο στις μέρες μας ένα τέτοιο γεγονός. Είναι πολύ τραγικό και το χειρότερο είναι ότι δε θα διαφανούν ανάλογα επιτεύγματα στις δεκαετίες που θα μας σφυρίσουν.
Το μόνο που έχω να πω΄, αγαπητή μου Κατερίνα, είναι υπομονή και ελπίδα! Κάποτε θα αναγνωριστείς και εσύ με τη σειρά σου. Μου αρέσει πολύ που ξέρεις να αρκείσαι και με τα λίγα και συνάμα να ζεις υπέροχα, να μη χάνεις στιγμή απ' τη ζωή σου, όσο πικρή και αν είναι πολλές φορές. Ο άνθρωπος δικαιώνεται αργά ή γρήγορα, εσύ συνέχισε τις προσπάθειές σου και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις!!

Levina είπε...

Kατερινάκι μου
και να ήταν μόνο αυτό?
Μη χάσεις την δροσιά σου κοριτσάκι,
ούτε να εγκαταλείψεις τα ονειρά σου, αυτά μας κρατούν ζωντανούς.
Που θα πάει? Κάτι θα αλλάξει , κάτι θα σταματήσει αυτή την τσουληθρα στην κατηφόρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατερινιώ γρήγορα να παντρευτείς και να κάνεις κανα παιδί!!Αιντε!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

Katerinanina είπε...

AlithoVittoria θελω να αισιοδοξησω και να σου πω οτι μπορουν να γινουν καλυτερα επιευματα γιατι σε περιοδους δυσκολους εχουμε δειξει σθενος εμεις οι ανθρωποι, δε σου μιλω μονο συγκεκριμενα για το λαο μας!
Θα συνεχεισω γλυκια μου γιατι δε μκε παιρνει να κανω κι αλλιως αλλα ξερεις παντα το βραδακυ οταν προχωραω να γυρισω σπιτι και ακουω μουσικη απο τα ακουστικα μου αναπολω τις στιγμ,ες που ημουν φοιτητρια και δε χρειαζοταν να κοπιασω για τιποτα αλλο! και βιαζομουν να τελειωσω η χαζη! αν σπουδαζεις αδραξε τη καθε στιγμη, δε σου λεω να γινεις και αιωνια φοιτητρια αλλα ζησε αυτες τις μερες, θα αργησουν μετα να σου ερθουν ξανα τοσο καλες!

Σκορπινα είπε...

Αχ!Πες μου κι άλλα, πες μου κι άλλα...

Η εύρεση δουλειάς είναι το μεγαλύτερο αγκάθι σήμερα...

Δεν κουνιέται φύλλο...Αλλά και εσύ μέσον??Μα μέσον????
Αυτά που κοροϊδεύουμε???
Απαππαπαπα!

Ελπίζω να χάρηκες τα παπούτσια σου!Συνέχισε να ελπίζεις..Έλα να ελπίζουμε μαζί...Και μια μέρα το πιστεύω, θα καταφέρουμε να δουλέψουμε!Για όσα! Δεν έχει σημασία!Σημασία έχει να δουλέψουμε!;)

Φιλί!

Katerinanina είπε...

Levina μου κι εγω πιστευω κατια θα αλλαξει γιατι τελευταια εχω ζοριστει τοσο! εγινα γυφτισα (αν και δε κου αρεσει να χρησιμοποιω τετοιες κατηγοριοποιησεις)! ξερεις τι δεν αλλαζει οτι πλεον ζουμε ετσι και αυτο επηρεασε τη συμπεριφορα μας και θα ειναι συνεχεια και στα παιδια μας
! πως οι παλιοτεροι ειχαν το κατοχικο συνδρομοπ, εμεις θα εχουμε το συμδρομο της κρισης! χιχι! θα το γραψω σε ανασρτηση αυτο το τελέυταιο... :-)

Katerinanina είπε...

Για πες μου βρε Ρασκόλνικοφ εχεις υποψην κανα καλο παιδι! κατα προτιμηση με προικα γιατι αν περιμενει απο μενα μπορω να του διαθεσω μονο το απειρου καλλους κορμι μου και την ανεπαναληπτη εξυπναδα μου...
χαχαχχαχαχαχα!
και γρηγορα παρακαλω να προλαβω να κανω και κανα παιδι μη σου πω τρια για σιγουρη επιτυχεια στον ασεπ (αααν γινει ποτε), χωρια που αν το ειχα σκεφτει νωριτερα τωρα θα ημουν ηδη στα 5μηνα αμοιβομενη 525 ευρω να θρεψω το ανηλικο παιδι μου και τον ανεργο (και αχαιρευτο θα προσθεσω) συζυγο μου...
ε...αυτο που το πας;;;

Katerinanina είπε...

Φίλη σκορπίνα δεν ειχα ποτε μεσο αλλα ρε φιλη δεν γινετε τιποτα, αληθεια εφτασα να ζηλευω τα παιδια που εχουν γονεις χωμενους στα πραγματα! ετσι πηρα μια μερα των οματιων μου, εβαλα τα σεα μου και τα μεα μου και πηγα σε καποιον που ειναι απλα υπευθυνος για τα εργασιακα, του ειπα τι τελειωσα και του ειπα να με συμβουλευσει τι να κανω (αφου 3 μηνες ειχα ξεσκιστει να μοιραζω βιογραφικα απο ιδιωτικα σχολεια εως και τη μπουτικ της κυρα σουλας απεναντι που οταν πηγα και βθιογραφικο μου το επαιζε και εξυπνη), μου ειπε παραθυρακια για δουλεια ενος διμηνου μη φανταστεις και μετα το πηρε πανω του και καλα οτι εκανε κατι και με βοηθησε! ε...αφου αυτο πιστευει θα εκμεταλευτω κι εγω το δηθεν βισμα μου (να εξηγουμαστε για να μη παρεξηγουμαστε...χαχα)!
οσο για μας σκορπινα μου σκορπιοι δεν ειμαστε καποτε θα δουμε φως στον οριζοντα!!!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

η δουλειά Κατερινάκι μου, δεν είναι μόνο επιβίωση. είναι και δικαίωμα! δικαίωμα στην αξιοπρέπεια!

εύχομαι, να καταφέρεις το ακατόρθωτο για την εποχή μας! να βρεις δουλειά και μάλιστα σύντομα!

Katerinanina είπε...

ΛΥΧΝΕ ΚΑΙΟΜΕΝΕ φτασαμε να θεωρουμε πολυτελεια το δικαιωμα μας για δουλεια μετα απο χρονια σπουδων! κριμα, τσαμπα βιαζομουν να τελειωσω και να βγω στα εργασιακα, τωρα ευχομαι να ημουν ακομη φοιτητρια...
ευχαριστω για την ευχη σιυ, και μακαρι οσοι εχουν τετοια προβληματα να βρουν τη λυση τους!!!

Unknown είπε...

Ακόμη μαθήτρια είμαι.. Από του χρόνου θα μπω στη φοιτητική μου φάση!! Και εδώ θα ήθελα να μείνω!! Θα κρατήσω τη συμβουλή σου όμως!

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο παίζει να μοιάζουμε σ' αυτό το θέμα?
Κι εγώ κάπως έτσι είμαι,ούτε έχω ΤΑ χρήματα αλλά ούτε και τα θέλω,μου φτάνουν και μπορώ να πω πως μου περισσεύουν κιόλας.χιχ^
καλό σκ.

*Φαντομάς. είπε...

η προσπάθεια αργά γρήγορα φαίνεται!μην απογοητεύεσαι!:)

Katerinanina είπε...

Κάποια* μου μακαρι να ειμαστε παντα ετσι, να αρκουμαστε στα λιγα ετσι δε θα στεναχωριομαστε και τοσο για οσα μας λειπουν ή για οσα δεν ειχαμε και ισως δεν αποκτησουμε και ποτε...

Katerinanina είπε...

~* θα προσπαθησω να μην απογοητευομαι πλεον, ηδη δε ξερω γιατι αλλα σημερα ξυπνησα με αλλο αερα! μακαρι να διατηρηθει ολο αυτο...