Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μη χαρίζεσαι πουθενά!!!

   Πόσο καιρό είχα να γράψω, τη μια χάλασε ο υπολογιστής μου, την άλλη δεν είχα χρόνο γιατί επιτέλους δούλεψα κι εγώ! Αλλά να που βρήκα :-) 
                                                                                       (14/12/11)
...Μη χαρίζεσαι πουθενά! 
Δε σου λέω να μη παραδεχτείς τα λάθη σου, αλλά να μη χαρίζεσαι! Έχουμε όλοι χαθεί στα ανούσια χάνοντας την ουσία! 
Νιώθουμε γεμάτοι όταν παίρνουμε μία τσάντα, ένα ρούχο, ένα gatzet για λίγο, μετά ξανά νιώθουμε το ίδιο κενό μέσα μας που προσπαθούσαμε να γεμίσουμε με όλα αυτά! Χανόμαστε στα λεπτά, αργούμε για κάτι, χολοσκάμε όταν μας καθυστερούν, βρίζουμε όταν κάποιος είναι αντίθετος με μας, ενώ πολύ απλά μπορούμε να του χαρίσουμε ένα χαμόγελο και να φύγουμε! 
Η εύκολη λύση είναι να μαλώσουμε, νιώθουμε έτσι τάχα μου δυνατοί! Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος! Όλοι έχουμε ανάγκη εκτόνωσης, δε χρειάζεται όμως να το κάνουμε εις βάρος άλλων, όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά κουβαλάει το προσωπικό του φορτίο, άλλο μικρό, άλλο μεγάλο αλλά πάντα φορτίο! Δε χρειάζεται κι εμείς να του φορτώνουμε ακόμη λίγο! Μη χαρίζεσαι πουθενά αλλά βρες και εναλλακτικούς τρόπους εκτόνωσης, ότι σε εκφράζει εσένα, που διαβάζεις αυτή τη στιγμή! Χαθήκαμε στο κυκεώνα των ασήμαντων και δεν έχουμε καταλάβει πως είμαστε άνθρωποι και έτσι λοιπόν δεν είμαστε αλάνθαστοι! Επίσης ποτέ δε θα είμαστε απόλυτα ειλικρινείς στους άλλους γιατί καλά-καλά ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό είμαστε! 
Είμαστε όλοι ηθοποιοί του εαυτού μας που καθημερινά παίζουμε διαφορετικούς ρόλους αλλά πάντα με φόντο την ίδια ταινία. 
Για σκεφτείτε τι καλείται καθημερινά ο καθένας να κάνει, να μερικοί πολύ απλοί ρόλοι που όλοι τους παριστάνουμε: πατέρας, μητέρα, κόρη, γιος, θεία κ.α., έχουμε ακόμη τον εργασιακό μας ρόλο: γιατρός, νηπιαγωγός, δικηγόρος κ.α., τον συναισθηματικό μας ρόλο: ευαίσθητη,εγωίστρια, κακεντρεχής, κοινωνικός κ.α., ενώ και σε θέματα σχέσεων έχουμε κι εκεί το ρόλο μας: ελεύθερη, δεσμευμένη, παντρεμένος, γεροντοκόρη κ.α.. Και πόσους ακόμη εκατοντάδες ρόλους καλούμαστε να ενσαρκώσουμε καθημερινά! 
Ο εαυτός μας λοιπόν δεν είναι και βαρετός, αν σκεφτείς το πόσο διαφορετικά πρόσωπα κρύβεις μέσα σου που ούτε και ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεσαι! 
Επομένως αντί να χολοσκάς για το παρελθόν σου, για τις ευκαιρίες που έχασες, αντί να αγχώνεσαι για το μέλλον σου, για το πως θα έρθουν τα πράγματα, αντί για όλα αυτά λοιπόν, γιατί δε ξεκινάς απλά να ζεις το παρόν σου και στις επόμενες συναναστροφές σου να προσπαθήσεις να βγάλεις τον εαυτό σου, αυτόν που όλοι αγαπάνε και όχι τον άλλο, το κακό! 
Μπορείς να γίνεις όπως πραγματικά θέλεις και άσε μερικούς-μερικούς να σε συμβουλεύουν για το αντίθετο. 
Κράτα δίπλα σου ανθρώπους που σε υποστηρίζουν και όχι ανθρώπους που σε κατακρημνίζουν! 
Ζήσε όπως θέλεις χωρίς να σε πιέζουν συμβάσεις.
Και διώξε μακριά σου όσους σε πονούν και δε σε αφήνουν να προχωρήσεις! 
Να θυμάσαι πως κάθε αρχή πονάει κάθε τέλος είναι δύσκολο αλλά πάντα μετά κάτι καλύτερο έρχεται! 
Βάλε τέλος σε καταστάσεις που σε έχουν αφήσει σε ένα τέλμα, κάνε αυτά που πάντα ήθελες, χωρίς να αφήνεις το χρόνο να περνά! 
Και να θυμάσαι: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ! 
Και αν κάποιος λέει το αντίθετο, πολύ απλά όπως προείπα αφαίρεσε τον από τη ζωή σου!
          ΜΗ ΧΑΡΙΖΕΣΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

4 σχόλια:

νερίνα ღ είπε...

ίσως με αυτό το μότο πρέπει να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά.!
"Μη χαρίζεσαι πουθενά"

Καλή χρονιάά και ευτυχισμένη!

Katerinanina είπε...

mallon exeis dikio nerina mou!
kalh xronia me ygeia kai dhmiourgia eyxomai se olous!!!

Ανώνυμος είπε...

opos panta ... xanomai st grammes t keimenou s .. taksideyo st lekseis s .. kai oramatizomai me to tharos pou dineis me tis fraseis s .. apla se latreyo ..

Katerinanina είπε...

anwnymh kane blog sto eipa xana!to exeis...ante na xa8oume ligo kai stis grammes twn dikwn sou keimenwn!!!